onsdag 24 november 2010

Packa pappas kappsäck


...eller Äppelskruttens rättare sagt...å makens...å inte kappsäck utan hus...

Vi begav ju oss som bekant ut i vida världen med destination Kalifornien en vulkanaskig aprildag. Sedan dess har vi gjort ett nedslag i hemlandet en omgång i somras och så då nu. Under tiden har svågern med familj och snälla grannar klappat på huset så att det inte känt sig allt för ensamt.

Totalt 7 månader har vi haft en andra adress i staterna och för ett par veckor sedan kom vi fram till att det ju faktiskt var vansinnigt dyrt att ha två boende och så här kunde det inte fortskrida. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och tog beslutet att istället för att prova på USA i 18 månader så stannar vi lite längre, vi jobbar på en femårsplan ungefär och ser tiden an.

Det här beslutet blev även upptakten till en kedja av händelser som började med att vi kontaktade svågern som nyss sålt sin lägenhet och förhörde oss om hans mäklare. Några dagar senare talade vi med ovan nämnda mäklare som sen fick sig en rundtur i huset av sin förre klient. Relocation-karusellen drogs även den igång och flyttfirma bokades lika raskt.

Förra tisdagen anlände vi till Sverige, på onsdagen träffade vi en representant för flyttfirman och lite senare även mäklaren. Dagar och kvällar (för mig, kvällar för maken som var på jobbet på dan) ägnades åt rensning deluxe då vi under de snart 11 år vi bott tillsammans samlat på oss så - himla - mycket- skräp! Helgen fylldes även den med rensning och besök på återvinningscentralen och besök på återvinningscentralen och sa jag att vi var på återvinningscentralen?

Måndagen kom och vi rensade vidare samtidigt som mäklaren fotade exteriör och interiör och saker flyttades ur vägen allt eftersom. Vi hann med ett par rundor till ni-vet-vart och stupade i säng framåt småtimmarna. Tisdagen följde ungefär samma mönster förutom att maken var tvungen att jobba, den numera obligatoriska kvällskörningen fick vi dock till ändå.

Idag är det onsdag... Vi vaknade till ett hem med saker i skåpen och möbler i rummen, vi går till sängs (inte riktigt ännu även om vi nog båda skulle kunna somna på stört) i ett hem fyllt med flyttlådor och emballerade möbler. Sängen ska inte med och är därför inte emballerad...kände att jag nog borde förtydliga det. :) Det här är första gången vi har packningshjälp och jag kan inte annat säga än att det är the shit...så sjukt smidigt. Å så är de såklart mycket snabbare och duktigare på att packa än vad vi någonsin kunnat fixa själva.

Imorgon kommer våra tre flyttherrar åter (de har flyttat åt Zlatan och Helena minsann, nu blev du väl impad Sara? ;) ) och då tar de sig an den sista packningen och flyttar i princip allt som är vårt hem minus själva huset till en fraktcontainer som på fredag beger sig mot Hamburg och sedan över pölen till Kalifornien. Nån gång i början av januari bör våra prylar vara på plats, rätt snabbt marscherat ändå.

Igår lades huset ut på Hemnet, på fredag flyttstädas det och på söndag är första visningen. Effektiva som få...i allafall när det kniper...de där 11 åren av samlat skräp visar på att så inte alltid är fallet, men, men...

Så...känner du eller någon du känner en längtan efter 160 kvm nyfunkis från 2007, beläget strax norr om Malmö och med såväl trädäck och takterass som liten havsutsikt så hojta till. Som jag skrev på Facebook - "Årets julklapp? Kom å köp!"


Bilder lånade från http://www.ka.se (klicka för större format)

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag hoppas verkligen att det blir värsta budgivningen :)

Erika sa...

Sara: Ja hoppas kan man ju alltid. Hoppas er flyttrensning blir lite lugnare än vår när så är dags. :)