torsdag 28 oktober 2010

Äventyr i vardagsdjungeln


Hemmafrulivet är inte så glamoröst alla gånger...ganska få gånger faktiskt...men rätt trevligt ändå.

Hemmafrulivet i ett annat land innebär bland annat att man måste hitta nya verktyg för att kunna ta sig an vardagen, vilket tvättmedel ska man använda när ens vanliga Skona parfymfri inte finns och jag som städar det mesta hemma i Sverige med Grumme Grönsåpa ställdes här inför hyllmeter efter hyllmeter med det ena medlet efter det andra.

Tvättmedlet har vi provat några olika, både flytande och pulver - alla parfymfria dock, och det mesta rengörs med Mrs Meyer's Allpurpose Cleaner. Det mesta löser sig med allrengöring, fönsterputs och nåt för toan...jag ville helst hålla nere antalet rengöringsprodukter till ett minimum då vi har rätt ont om plats för att förvara allt, men det är inte alltid så lätt när man som immigrant som sagt inte har koll på vilka produkter som är bra eller ej. Ibland visar det sig dock att en till synes ensidig sak har flera användningsområden, hur osannolika de än verkar. Jag tror jag håller er på halster lite till...

Det tråkigaste rummet att städa är helt klart badrummet och tråkigaste delen i badrummet är glasduschdörrarna som ganska så snart får en rätt oschysst kalkhinna om vattnet är det minsta hårt vilket det är här. Skrubbande och diverse medel har inte riktigt rått på tråkigheterna, men idag när jag tröttnat rejält på att se den där hinnan och gjorde några djupdykningar online hittade jag tipset att använda så kallade dryer sheets, antistatbehandlade lappar man slänger in i torktumlaren tillsammans med tvätten så den blir mjuk och trevlig utan att behöva använda sköljmedel.

Det lät rätt osannolikt, men värt att prova så jag följde tipset, dryer sheets hade jag nämligen redan hemma, fuktade ett ark och gjorde ett test på ett litet område...det verkade funka så jag testade på hela dörren...sköljde av (eller använde blött papper snarare då vi inte har någon handdusch...svamp funkar såklart fint det med) och torkade torrt innan dörren fick sig en omgång av windex - hey presto - skinande blankt! Jag är fortfarande lite chockad tror jag.

Bild lånad från http://www.pgestore.com/

Inga kommentarer: