tisdag 12 oktober 2010

Bakom mina solglasögon...


...är det förvånansvärt ljust. Eftersom jag har minst sagt crappy syn, närsynt med häftiga -11,75 och -12,5 (om jag minns rätt) och lätt astigmatism som dock till största del växt bort, så behöver jag glasögon...jämt. Linser är inte riktigt ett alternativ för mig då jag ogillar pilla-i-ögonen-konceptet. Av samma anledning har jag aldrig fallit för ögonpennor. Jag har fuskat med eyeliner någon gång ibland, håller mig borta från kajal och tycker nog att mascara och ögonskuggor räcker rätt långt. Rent synmässigt finns det dock inga hinder för linser om jag nån gång i framtiden skulle ändra mig. Eftersom jag haft glasögon sedan jag var si så där 6-7 år och nu uppnått den högaktningsvärda siffran 32 utan någon linslängtan så håller jag nog mig till bågarna ett tag till.

Tillbaka till solglasögonen. Om man har glasögon jämt, alltid som jag och bor i Sverige så funkar det rätt bra då solen ju inte direkt behagar visa sig från sin vackraste sida 365 dagar om året. Jag har provat clip on-solisar och de har överlag varit okej om än inte så vackra att se på, men skugga/solhatt/keps fungerade bra de dagarna sånt behövdes. Nu befinner jag mig dock i Kalifornien vilket innebär sol, sol, sol, en halv dags regn, sol mellan april/maj och ja vi får se hur länge det håller på. Idag är den 12 oktober och när vi körde från optikern vid två-snåret visade termometern 95 F / 35 C och då lär det ändå bli snäppet varmare under eftermiddagen. Den här typen av väder kräver alltså solglasögon och efter att ha tagit mig igenom sommaren utan vet jag allt för väl hur trött i ögonen/huvudet man blir, men nu är jag förberedd inför nästa sommar. Enter Kate Spade 'Paxton - small', svarta bågar med piffiga lilaskimrande insida.

Bild lånad från http://www.nordstrom.com då de inte verkar finnas på Kate Spades site.

Det lär ta ett litet tag att vänja sig vid dem då min syn förändrats från det att jag köpte mina vanliga glasögon och styrkan därmed är något annorlunda på solisarna. I mina synfelstrakter gör även små förändringar stora skillnader, men vi får se hur det känns om ett par dagar. Som jag inledde med är det faktiskt ganska ljust bakom mina solglasögon, jag hade förväntat mig mer mörker, men tekniken går ju framåt och nuförtiden gör de sitt jobb även utan total förmörkelse. Me likey! :)

Nu ska jag bara vänja mig vid vikten också, mina vanliga glasögon har linser av just glas och en lättare metallbåge för att totalvikten inte ska bli allt för stor. Dessa har istället motsvarande högbrytande linser fast i plast och parkerar sig därmed fjäderlätt på nosen.

Kate Spades hemsida är förresten ett hemskt, hemskt ställe...alldeles för många fina saker som gärna fått flytta hem till mig. Som t ex den här väskan, så söt/rolig/knäpp men inte tillräckligt så för att betala $495...får nog hålla mig till mitt fejk-äkta mullbär istället.

Inga kommentarer: