söndag 21 februari 2010

Same, same but different


Jag spanar runt lite på nätet efter lämpligt porslin att ha over där. Ni vet man får ju börja om från början igen, som att flytta hemifrån på nytt fast utan att kunna ta med sig utrensat porslin från föräldrahemmet och hopsamlade möbler från mor- och farföräldrar. Å så har man ju liiite mer krav på kvalitet och utseende än när man var 19...

Mycket blir ju såklart IKEA, vi har mycket därifrån även här hemma så för den delen är det väl okej, men när det gäller kaffe-/temuggar har det stora varuhuset ett rätt tråkigt utbud. Öppnar man våra köksskåp här möts man av mycket himmelsblått...lite vitt och lite svart...i princip allt från Höganäs. Aj löv vårt Höganäsporslin. Det började med två himmelsblå Collection-muggar i mellanstorleken och sen har de lixom förökat sig. Assietter följdes av frukostskålar som fick sällskap av mattallrikar och diverse serveringsattiraljer. Det passar till vardags och lite finare, är rustikt men ändå klassiskt och tål ungefär allt. Möjligen att de blir lite purkna av att tappas i klinkersgolvet, men i övrigt funkar det mesta.

Eftersom Höganäs inte direkt ligger nästgårds med San Francisco och det inte är aktuellt att packa ner prylarna för transport över pölen blir det till att leta alternativ. Trodde jag...tills jag surfade loss på Crate & Barrels hemsida och hittade Nilsson Dinnerware! Varför Höganäs Keramik fått döpa om sig till Nilsson förtäljer inte sidan, men hade setet inte varit så förbenat dyrt hade jag definitivt startat klickfingret och lagt en beställning. $270 för fyra set om fem delar vardera blir väl bra...speciellt som vi kommer behöva i allafall det dubbla. Men det hade inte gjort ont att duka med porslinet eller se färgkombosarna i köksskåpen...inte alls. Men, men...vitt basporslin från IKEA är ju nästan detsamma...nästan.

Bild lånad från http://www.crateandbarrel.com


Inga kommentarer: