torsdag 18 februari 2010

Men suck...


Om man läst sina tre år på gymnasiet (må vara att det var på stenåldern) å lyckats få minst godkänt i alla ämnen då erhåller man det som så fint heter grundläggande behörighet. Om man sedan något längre fram i tiden söker och blir antagen till högskolestudier i engelska och, åter igen, lyckas få minst godkänt på alla kurser och därmed kan stoltsera med 40 akademiska poäng (65 60 enligt den nya tideräkningen) då blir man lite matt när man strukits från en kurs för att man saknar Engelska A! Som jag, för att förtydliga, har läst...typ -94. Å fick MVG i minsann. Både B- och C-kursen finns där långt inne de med.

Verkar alltså som om jag måste skicka in mitt slutbetyg från -97 iaf...hittade kopior i en pärm hemma så på lunchen får jag väl skriva ett fint följebrev och lägga allt på lådan. Men lite smått irriterande är det allt när man tillbringat 40 v av sitt liv med föreläsningar och litteratur på engelska, tagit ut satsdelar vars namn kräver en egen kurs för att förstå och diskuterat språkbruk i 1700-talsöversättningar av bibeln...fortfarande på engelska....att bli klassad som obehörig för att de inte hittat mitt betyg i Engelska A i sina register.

Har såklart mailat och frågat om jag verkligen behöver skicka in papper på min grundläggande behörighet när jag bevisligen läst en utbildning tidigare som krävde just det (de kurserna fanns i registren), men det är väl lika bra att skicka dem ändå.

Jag säger som Sara: TMB!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Hm... kan inte påstå att jag är förvånad över hur meckigt det va? Du e väl helt enkelt för gammal för att plugga enligt deras datasysmtem! ;) haha... tur jag är färdig på högskolan! :) Lär nog aldrig lämna RAB heller! Hm... undrar när du kommer tillbaka?? ;)

Erika sa...

Johanna: Tack för den hörredu...vill påpeka att fröken bara är typ 5 veckor yngre än mig. ;) Å vad det gäller RAB...ja du...det är drygt 10 år sedan jag slutade och jag får ju fortfarande personaltidnigen så än finns det hopp! :)