tisdag 16 februari 2010

Förberedelserna har börjat


Nu börjas det. Morgontidningen är uppsagd och kurser sökta. Nu följer den spända väntan för att se om jag kommer in.

Tankarna uppfylls annars mest av överlämningen på jobbet och vilka av de kära ägodelarna som får följa med över pölen. Även om jag gärna sett att mina hyllmeter med kok- och bakböcker flyttade med så är verkligheten sådan att bara ett par stycken (ja böcker då, inte hyllmeter) får plats. Jag har redan bestämt mig för att packa ner min lilla samling av Iittala Kivi-lyktor, några favoriter bland kuddfodralen och en pläd med dalahästar (för den skandinaviska feelingen). En stor del av garderoben (rensning krävs dock) ska få plats och tillhörade accessoarer. Svårt ord det där...

Vad skulle ni ta med er, förutom familj och husdjur, om ni tog steget till en tillfällig utlandsflytt?

3 kommentarer:

Fröken Frodig sa...

Mina kuddar. Ingen tvekan. Finns inte såna kuddar att köpa i hela världen! Urgamla och ursköna, jag får superont i nacken utan dom en enda natt.

Johanna sa...

Hm, finns vanliga mått att få tag på..? Det är iaf nåt jag saknade i Australien, svårare att baka då. Iaf enligt svenska recept! :)

Erika sa...

Fröken Frodig: Ja sånt kan vara jobbigt, obekväma kuddar är ingen höjdare. Så länge de är fasta och ganska höga så funkar de för mig, fluffiga dunsaker som huvudet ramlar igenom hoppar jag gärna. :)

Johanna: Det verkar som om den måttsats som säljs på IKEA i USA är samma som här dvs med deciliter osv, men jag ska fundera på att kanske slänga ner en av mina vanliga här hemifrån oxå. För säkerhets skull lixom.