lördag 10 oktober 2009

Summa summarum


Äntligen helg...jag har längtat hela veckan! :)

Summeringen av veckan visar att den mest ägnades åt jobb, sömn och allmän seghet. Har någon liten förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Är väl hösten som gör sig påmind eller nåt.

Det där lite småspännande har än så länge resulterat i ett svar tillbaka från förlaget där de berättar att de tycker idén är bra (jippie!) och att de ska diskutera den vidare (jippie igen!). Det är inte riktigt ett "super - vi vill publicera din bok på stört" men långt ifrån ett "suck, din idé suger...kontakta aldrig oss igen". Nu är det bara att vänta och se...ja å hålla tummarna förstås. :)

Fruktstunden blev lyckad, två satser smet och tre satser frosting gav 32 muffins och en liten burk frosting över som jag nog ska kunna hitta ett användningsområde för. Funderar på att färga den grön och experimentera lite med gräs-spritsning (typ såhär). 30 fick följa med till jobbet och 7 åkte med hem igen...självklart fick jag höra att de var jätteäckliga och att en del var tvungna att äta en till för att säkerställa detta och att jag nog måste fortsätta baka till jobbet tills de hittar en sort de gillar. ;) Kladdkakans dag infaller den 7:e november och jag har fått hintar av mina kollegor om att detta borde uppmärksammas så det ser ut som det ska bakas inom en snar framtid igen.

Om någon undrat hur jag släpar de här bakverken till jobbet (dessutom per buss) så heter förklaringen The Cupcake Courier. Tyvärr finns de inte i Sverige (iallafall inte vad jag vet) så vid vårt senaste besök i staterna släpades denna hem som incheckat bagage fint packad i en stooor kartong med ungefär en triljon meter bubbelplast. Den höll inte riktigt eftersom jag inte tänkt hela vägen och packade ner lite böcker i samma kartong för att fylla ut den. Kartongen fick sig troligen en smäll under bagagelastningen eller så och en del av kanten, ena hörnet typ, gick sönder och två av låshakarna gick av. Med lite special-plastklister från Clas i Sjön lagade dock maken den och nu funkar den finfint igen. Ska beställa nya låshakar från tillverkaren, mest för säkerhets skull, de hade tydligen dem som reservdelar.

Idag denna lördag har vi sovit lääänge, ätit frukost med inbyggd fika (banancupcake såklart) och ska nu försöka ta oss i kragen och åka till en möbel/inredningsbutik i närheten och hämta upp två panelgardiner till sovrummet. När vi var där sist var de slut, men nybeställda, och nu ligger de undanlagda till mig. Av ren lathet pallade jag inte sy gardinerna från scratch men färdiga paneler som bara ska fållas kändes lagom jobbigt. Tyget är Ogräs från Mairo i grönt...sehr tjusigt.

Imorgon skulle jag mycket väl kunna tänka mig att gå och se Julie & Julia (som faktiskt fick toppbetyg i tidningen) på bio, men maken är tveksam...får se var vi hamnar.

Trevlig helg på er!

2 kommentarer:

Sara sa...

men åh - vad spännande med boken, nu är jag verkligen nyfiken!

Erika sa...

Sara: Jo lite spännande är det allt. Av förklarliga skäl lär jag inte kunna berätta så mycket mer om min idé på ett tag, men jag håller er såklart uppdaterade när jag kan.