söndag 11 oktober 2009

Äppelskrutten tycker till: Julie & Julia


I eftermiddags släpade jag maken till matinéföreställningen av Julie & Julia och trots de dryga 2 timmarna kändes den inte alls för lång. Jag tror att det här är en film som man antingen tar till sig direkt och som sedan har potential att bli bättre och bättre för var gång eller så tycker man den är urtråkig och genomlider timmarna mest för att man ju har betalt.

Jag tillhör den första kategorin. Även om jag inte är överförtjust i att laga mat älskar jag matlagningsprogram, kokböcker och mattidningar och eftersom filmen kretsar kring mat och tillredning av densamma var det en film för mig. Som jag nämnde tror jag dock att detta är en film man ska se flera gånger för att få full behållning av storyn, Meryl Streeps underbara rolltolkning och alla små detaljer överallt. Man blir definitivt inspirerad till att göra stordåd i köket, men den som söker smalmat får välja en annan film, Julie & Julias matlagning kan lätt beskrivas i ett ord: smör!

Maken tyckte bara filmen var värd tre äppelskruttar, men jag håller på fyra, med potential till ett plus efter ett par genomtittningar (vilka lär dröja tills blu-ray-releasen).


Inga kommentarer: