torsdag 6 juni 2013

Välkommen!


Tisdagen den 4 juni kl 12.39 kom han så till oss. En 51 cm lång, 3580 g tung liten herre som heter Simon.

Förlossningen gick bra och hyfsat snabb med tanke på att det var igångsättning som gällde. Vi "checkade in" på sjukhuset vid lunchtid i måndags, första dosen medicin sattes in kl 14 å på tisdag morgon, efter några timmars otroligt starka värkar sattes eoiduralen och strax därefter lägsta dosen värkstimulerande dropp. Hinnorna togs vid 9, fullt öppen med tillåtelse att krysta vid 11-någongång och ut kom han alltså 12.39. Jag kände värkarna trots epiduralen, fast de gjorde inte ont, så jag kunde själv känna när det var dags att krysta. Simon valde att göra entré Stålmannen-style med ena handen/armen uppe vid huvudet vilket resulterade i en 2:a gradens spricka och några stygn, men i övrigt gick allt bra.

Jag är väldigt tacksam över uppfinnaren av Epi-no (en förlossningsförberedande manick som jag får avhandla i ett eget inlägg) och uppfinnaren av epiduralen...bra skit det där.

Efter minimalt med sömn,  och fyllda med nua intryck väntar vi nu på att bli utskrivna så vi får ta med vårt knyte hem och försöka på egen hand utan dygnet runt-supporten från sköterskorna. Läskigt värre!

8 kommentarer:

Emelie sa...

Härliga nyheter, grattis grattis alla tre! ta hand om varandra och ta till vara på den första tiden. kram och hälsningar från hela familjen här

Johanna sa...

Grattis!

anki sa...

Stort grattis från nyblivna mormor o morfar till hela familjen

Garderobenmin sa...

Grattis!!! Härligt att han är här och att allt gått ok! Grattis igen!

Sara sa...

Åh - grattis några dagar i efterskott - jag har varit i studentkoma i en vecka nu. Och vilket fint namn - som min egen son <3

mis(s)match sa...

Grattis och njut av det lille undret! Fint namn han fått!

yllet sa...

iiiih!! mysigt! Grattis! Hoppas ni alla mår bra! Kram!
(ber om ursäkt för alla utropstecken, men en alldeles pinfärsk Simon tarvar massor med sådana!)
Kram

Fröken Frodig sa...

Grattis!