fredag 10 maj 2013

1 år + 1 dag


Sitter i soffan lite yrvaken efter en natt med lite mindre sömn än vanligt, det börjar dra ihop sig och sömnkontot ökar inte direkt. Det lär ju inte förändras de närmaste åren så det är väl bara att vänja sig...å visst kan man räkna intensiva gäspningar till träning? ;)

Kollar lite på Today Show som ju sänds från New York och som vanligt kickar reslusten in...NYC är och förblir min favvoplats. Om den där enorma lottovinsten trillar in någon gång i framtiden skulle jag bra gärna vilja skaffa oss ett krypin i det stora äpplet. Lottovinsten kommer naturligtvis med obegränsad res- och shoppingbudget. :)

För ett år sedan satt jag i samma soffa, lite yrvaken, knaprandes starka ibuprofen efter min operation dagen innan. Det har alltså hunnit gå ett år (å en dag...) sedan jag fick samtalet från sköterskan på min läkarmottagning och beskedet om att bege mig till sjukhuset. Vad som började som en plan på en enkel skrapning slutade i sövning, skrapning, titthålsoperation och bortplockande av vänster äggledare. Jag läkte rätt fort (1,5 v senare partade vi ju tex hemma hos Maria Montazami), men sådär dagarna efteråt var man ju inte så kaxig direkt. De små små ärren har bleknat rätt bra och nu ser jag dem knappt, men det kan ju förstås ha med den stora magen att göra också. ;)

Magen ja...den växer å böljar emellanåt av sparkar/buffar å rätt vad det är sticker det ut ett knä eller en armbåge på sidan...föga bekvämt, men platsen är ju minst sagt begränsad där inne med dryga 2 veckor till "due date". Tillväxtultraljudet i onsdags beräknade att han nu väger 7.15 lbs dvs ca 3,2 kg. Ganska så lagom mycket bebis alltså...å sen berättade läkaren att han (ja, bebisen alltså) har ett stort huvud. Ouch! Själv har jag nu slagit i taket för vad som räknas som önskvärd viktuppgång (25-35 lbs) så 35 lbs/drygt 15 kg, men jag är lite osäker på vart de där kilona satt sig. Mycket mage, byst å en del lår, men i övrigt är jag inte så himla stor enligt mig själv...men, men...5+ kg försvinner ju iom förlossningen å resten ska nog ge sig så småningom de med.

Veckans drama var annars av typen klipptid, skulle jag få en eller inte? Jag försökte boka online hos min frisör i fredags  och fick besked om nästa lediga tid den 28 maj! Liiite sent alltså...normalt brukar jag få tid inom ett par dagar. Efter ett par telefonsamtal lyckades vi dock lösa problemet och hon klämde in mig igår vid lunch. Så skönt att ha det avklarat, det var så himla långt om än ganska lättskött pga att håret lagt in pudelväxeln under den här graviditeten. Nu klarar jag mig med att tvätta och borsta igenom det så fluffar det till sig till något hyfsat presentabelt av sig själv, möjligen med hjälp av en klämma eller liknande i luggen. Ska bli spännande att se om lockarna håller i sig eller om de återgår till det lite vågigare stuket när bebisen kikat ut.

Igår röjde jag runt i mataffärerna och idag väntar lite matlagning. Ska fylla frysen med köttfärssås, lasagne, en ost- och skinkpaj och en omgång potatis- och purjolökssoppa. Å så lite bakning på det. Allt lär ju inte bli fixat idag, men vi börjar med köttfärsrätter så får vi se var vi hamnar. Vi har en rätt liten frys så det blir lite tetris av det hela, men förhoppningsvis får allt plats. Allt för att slippa lägga tid och energi på matlagning den första kaosiga tiden. Maken lagar inte direkt mat, såvida det inte sker vid grillen, så det känns bra att förbereda lite. Lax, laxburgare, kyckling och hamburgare finns alltid i frysen och är ju snabbt att slänga på ovan nämnd grill plus att det såklart alltid finns pasta/ris/quinoa hemma som tillsammans med vår favorittomatsås som väntar i skafferiet kan bli vettig middag de flesta dagar. Sen har vi både hamburgerställen å pizzerior på krypavstånd plus allsköns hemkörning så jag tror vi ska klara oss från att svälta. Här får man ju inga tio pappadagar utan det blir några semesterdagar för maken på sin höjd å sen får jag å bebisen klara oss själva dagtid. Förhoppningsvis godkänner han menyn, men det är ju lite svårt att veta vad en liten bebismage tolererar innan man provat. Tänk så smidigt om de kom med en kravspec. :)

Dags att sparka igång den här dagen med lite frukost. Hej så länge!

Inga kommentarer: