torsdag 17 januari 2013

Status


Okej...min Blogger-app är inte alltid så snäll mot mig och nedanstående, det mellan linjerna, skrev jag den 8 januari, men så mitt i skrivandet så fick appen lite småryck och ändrade alla svenska tecken och specialtecken till html-kod och även om jag kan läsa det hyfsat så är det såååå himla jobbigt att skriva &auml  å så semikolon för att få till ett ä istället för att bara just skriva ä. Inte pallade jag starta datorn heller så det blev en paus, som blev längre än tänkt... Nu var datorn igång ändå för lite räkningsbetalande och då får bloggen sig en omgång den med. Nån mer som har problem med Bloggers app förresten?

----
Här händer inte så mycket, varken på bloggen eller "live". Just nu halvspanar jag på något riktigt skumt renoveringsprogram på tv, kollar in vårnyheterna på J.Crew å äter choklad (Fazer Blå...bästa mjölkchokladen!).

Igår var läkarbesök cirka 372 och ultraljud 10...allt ser ff okej ut, men som försiktighetsåtgärd har jag fått totalt träningsförbud. Vila, vila, vila och dricka, dricka, dricka är det som gäller för att förhoppningsvis komma tillrätta med blödningar och sammandragningar. Å så återbesök om två veckor.
Vila kan man ju göra på flera sätt dock och jag delar tiden mellan soffan och skrivbordsstolen för att få sorterat i ordning pysselprylar och annat kontorsmaterial som svämmat över, inte så mycket på grund av platsbrist (eller jo, lite därför), men mest för att allt liksom bara blivit nerslängt huller om buller.
---

Vad har då hänt den senaste veckan? Mycket soffan, lite iordningsställande, en bokhylla till den kommande barnkammaren hämtad från förrådet där jag och maken spenderade en god stund letandes efter en annan bokhylla som skulle få bosätta sig på vårt kontor (hemma alltså) för att husera mina böcker och annat. Jag visste att vi hade två 80 cm Billy-bokhyllor i björk, båda med låga dörrar och en av dem, en hög variant, står redan på kontoret. Till slut släppte dimman i min gravidhjärna något och jag kom på att visst har vi en sån hylla till...den står i sovrummet! *suck* Nåväl, letade lite till efter en 60 cm Billy i björk tills dimman återigen lättade och vi kom fram till att nä...vi har ju faktiskt bara en sån bokhylla, den som redan står på kontoret. *suck igen* Vi fick i alla fall med oss den till barnkammaren och efter lite funderande hemma blir nog planen att flytta runt lite på hyllorna och hämta hit en vit bokhylla som vi säkert vet faktiskt står i förrådet (den är lokaliserad och allt) så får björkarna bo ihop på kontoret och den vita flytta in i sovrummet...vi har väldigt många Billysar i diverse träslag och färger... Ja, det blir inte krångligare än man gör sig och det innebär att det ibland blir vääääldigt krångligt. :)

Julen är undanstädad och julgranen skötte sig exemplariskt. Trots avklädning och cirkus en vecka utan vattning lämnade den bara efter sig en liten, liten hög med barr när den åkte ut, inte ens tillräckligt för att plocka fram dammsugaren utan ett par tag med sopborsten räckte och så var den delen av julen väck. Tulpanerna har inte riktigt hittat hit ännu, men en kruka med mini-påskliljor fick följa med hem från affären igår och sprider nu lite solsken över köket. Blomstertiderna här känns fortfarande, efter nästan tre år, väldigt fel då påskliljorna dyker upp strax efter jul och hyacinterna blommar för fullt i butikerna i januari, men är stört omöjliga att få tag på tre veckor tidigare. Julstjärnor finns här ju i varje fall och de två vi har haft åker ut nu med, även om det säkert gått att hålla lite liv i dem ännu, men jag är inte så mycket för dem när julen väl är ute. Då är jag trött på rött och vardagsrummet går  nu istället i turkosa toner. Köket har jag för närvarande dekorerat med disk och pappershögar, men det löser sig nog vad det lider det med.

Ja, just det ja... Vi var ju på det stora ultraljudet för att par veckor sedan också. Allt såg fint ut, blir tillväxtultraljud i v 32 pga något hormonvärde som låg lite lågt, men inget att hänga upp sig på. Bebisen vinkade och röjde för fullt, även om jag inte kände något direkt då. Den senaste veckan har småbubblet i magen blivit starkare och morgon och kväll kommer där små buffar som dock inte känns utanpå ännu, det är nog inte långt borta dock. Magen växer och garderoben krymper, men så länge jag har mina gravidbyxor kommer jag nog klara mig en ganska så stor del av våren. Långa tröjor och stickade plagg samt såna med stretch kommer man långt med. Å ja...vi väntar en pojke! :)

2 kommentarer:

Sara sa...

En liten kille - åh, vad roligt - och nu måste du verkligen ta hand om dig och vila och allt sånt.
Kramar!!!

Erika sa...

Sara: Japp, en kille bor det där inne, fast jag var så säker på att vi väntade en tjej. :) *kram*