tisdag 4 december 2012

Tiden som har flytt...


Damma, damma... *host, host, host* Här har jag ju inte varit på ett tag, inte så konstigt att plejzet dammat igen lite, eller ja, mycket. Ska vi försöka en runda till då? Får se hur det går den här gången, "friskt vågat, hälften vunnet", "sikta mot stjärnorna så kanske man når trädtopparna" och ja, vad mer för floskler man nu kan komma på.

Vad har hänt sen sist då...dvs nån gång i mitten av januari. Tja...en del. Kör en liten snabbgenomgång månad för månad med start i februari och sen tycker jag vi siktar framåt.

Februari
Bloggfika med självaste MissMatch i San Francisco när hon var i krokarna för jobbkonferens. Första bloggträffen för min del och en mycket trevlig sådan. :) Började gå på yoga på mitt gym...eller om det var i slutet av januari? Underbar grupp, endast kvinnor och de flesta dubbelt så gamla som mig själv...jag blev snabbt adopterad av damerna. :) Två klasser i veckan och det verkade hjälpa mot lite allt möjligt.

Mars
Öh...nåt hände säkert. Vi firade svensk våffeldag med finfina våfflor enligt mormors recept, bakade i vårt svensk-inspirerade, amerikanska våffeljärn. Sylt, grädde, jordgubbar och hemgjord vaniljglass till å en hög med hungriga vänner. Trevlig, trevligt. Började på Zumba på gymmet, svettigt, men vansinnigt roligt.

April
Påskfirande med mat, mat och mer mat...i svensk stil förstås. Jansson, köttbullar, ägg i massor och hembyggda prinskorvar i form av delade varmkorvar då IKEA inte behagade ha några riktiga i sortimentet just då. Citrus-marängpaj till efterrätt och lite Sing Star och Just Dance 3-spelande efteråt om jag inte minns fel.

...senare i April
Den kom inte...mensen...negativa test...vänta några dagar...fortfarande ingen mens i sikte och vips - plus på stickan! Lyckan var stor i det Äppelskruttska hemmet.

Maj
Det där som inte ska hända, hände...blödningar. Ultraljud och blodprover, blodprover och ultraljud...å mer blödningar. Missfall konstaterades, tills ytterligare blodprov visade på stigande hormonnivåer. Inge bra... Sjukhus, sövning, skrapning och sen titthålsoperation där vänster äggledare plockades bort då det befruktade ägget behagat fastna där istället för att skutta ända ner i livmodern. Återhämtningen gick relativt snabbt och 1,5 vecka efter operationen gick jag och maken på kändisparty i LA...hos Maria Montazami minsann. :) Missfall är alltid tråkigt, men efter så lång tids försök fokuserar vi på att det trots allt blev en befruktning, helt på naturlig väg utan hormontillskott och annat skumt.

Juni / Juli
10-årig bröllopsdag som firades med en weekendtrip till New York. Älsk på den stan alltså. Å på maken förstås. Midsommarparty hos vänner i LA. Semester i Sverige där såväl bröllop som familje- och kompisbesök hanns med å så grillning, hängmattegung och jacuzziplask väl tillbaka i staterna igen. Började på magdans på gymmet - svårt!

Augusti
Bröllopsfest nr 2 för det svensk-amerikanska par vars bröllop vi gick på i Sverige. Jag bakade till dessertbordet vilket innebar 120 chocolate-chocolate chip cupcakes med cream cheese frosting i vitt respektive ljuslila med hjärtdekorationer i fondant. Ett gäng mjölkfria varianter och en jätte-cupcake som "tårta" för brudparet att skära upp. Mumsigt, men något utmanande att spritsa frosting i ett högsommarvarmt kök. :) Vi förlorade en vän till hudcancer efter tre års kamp. :(

September
Besök från föräldrarna, lilla jag fyllde visst 34 och tänka sig - plus på stickan igen! Blodprover konstaterade att allt såg finfint ut och lite senare fick vi se en svart fläck på ultraljudet...bebis in the making. :)

Oktober
Mer besök från Sverige och den allmänna tröttheten slog till med full kraft. Jag sov nog i ungefär 1,5 månad, känns det som iaf. Halloweenpynt och utklädda ungar i massor som plingade på ytterdörren hela kvällen lång. Godiset räckte och alla var glada och nöjda.

November
Tröttheten gav efter något och istället dök morgonillamåendet utan tidsperspektiv upp vilket innebar ett schysst illamående dygnet runt förutom när jag åt eller sov, så det blev mycket sånt. Fick i allafall behålla allt jag stoppade i mig, alltid något. Traditionsenligt Thanksgivingfirande, dock utan amerikaner. Kusinbesök och Black Friday-shopping. Mätt i flera dagar... Fler ultraljud pga småblödningar de inte hittar någon orsak till och så NUPP/KUB-test, såhär långt med fina resultat.

December
Här är vi nu...huset är adventspyntat och julpyntet på gång. Magen växer och de vanliga jeansen har blivit för obekväma och den underbara uppfinningen mammabyxor finns nu på plats i garderoben. Illamåendet har gett med sig, vad jag misstänker är foglossning har gett sig tillkänna och en del vätska samlats i kroppen tillsammans med den schyssta uppblåsheten som fortfarande hänger kvar. Månadens läkarbesök idag gick fint och nu inväntar vi jul och nyår innan det är dags för det strukturella ultraljudet (motsvarande rutinultraljud i Sverige) i början av nästa år. Beräknad leverans är i slutet av maj.

Annars då? Yogar efter bästa förmåga 2-3 gånger i veckan, lite mer av och till under graviditetens första månader, men förhoppningsvis kan jag fortsätta ganska långt fram. Zumban blev tyvärr inställd under tiden jag återhämtade mig efter vårens operation och har inte startat upp igen. Magdansen la jag ner efter plusset då det blev lite för mycket med höftskakande och sit-up'sande...får se om jag återvänder i framtiden. Vikten fortsatte ner tills den stabiliserade sig runt 63 kg eller så, 22 kg ner totalt. Nu börjar de såklart krypa tillbaks igen, ett par-tre kg upp så här långt dvs vecka 16. Å de där elefanterna har fortfarande inte blivit någon kudde....

Säkerligen har det hänt saker under året som jag glömt, men borde kommit ihåg eller tvärtom, men, men det blir som det blir. :) Å just det ja...vi har inte "outat" bebisen på Facebook ännu så om vi är vänner även där vore det bra om ni höll er från att kommentera på fejjan tills vi bestämt oss för att skriva något själva. Danke!

Hej så länge!

8 kommentarer:

Librarybeth sa...

Men hejsan! Vilken årskrönika!! Roligt med tillökning, gratulerar!!

Erika sa...

Librarybeth: Hej, hej! Ja, det fick liksom bli så... Tack för gratulationen! :)

Sara sa...

Åh - välkommen tillbaka och jag har saknat dig i bloggen! Så glad är jag för er skull, grattis <3<3<3

Erika sa...

Sara: Jupp, I'm back. Older å kanske inte så himla mycket improved, men tja...sån är jag. Tack för grattiset! :)

Emelie sa...

Grattis söta ni! Å vad jag e glad för er skull!! Bra att du börjat bligga igen. Förstår om drt varit ett omtumlande år för er. Kram

Fröken Frodig sa...

Kul att du bloggar igen - och förstås GRATTIS till bebben i magen :)

yllet sa...

Meh! Har helt missat att du börjar igen! Grattis :) och kul att läsa hos dig igen.

Erika sa...

Emelie: Tack! Jo, omtumlande blev det, men det gick ju bra till slut. :) Vi hoppas kunna komma hem en sväng i vår så vi får se om vi kan få ihop våra scheman för en date och hälsa på ert nytillskott som ju börjar bli stora damen nu. :)

Fröken Frodig: Ja, det tog liksom ett tag innan jag fick tummen ur, men till slut gick det. Å tack! :)

Yllet: Tack! Inte så konstigt att du missat omstarten, det var ju alldeles nyss jag skrämde liv i bloggen igen. :)