söndag 4 december 2011

Lördagskväll på stan


En slapp dag blev en sen shoppingkväll i San Francisco och sedan en ännu senare middag på The Cheesecake Factory. Fördelen med att bo hyfsat nära en stor stad är att öppettiderna är mer än generösa, speciellt nu när det lackar mot jul. Att gå och shoppa vid åtta-halv nio på kvällen är no problemas liksom.

Det visade sig att iallafall en av H&M-butikerna (dvs den vi besökte) var mer välsorterad och garderoben kan nu stoltsera med ytterligare två par jeans, mörka, i två längder. Äppelskrutten är nu mer än nöjd med sin jeansgarderob och klarar sig ett bra tag på det. Dessutom är det mer fördelaktigt att handla på den här sidan pölen då $40 + tax blir si så där 300 kr mot de 399 som prislappen visar hemmavid.

Lite påfyllning i Nespresso-förrådet och en snabb sväng in på Apple-butiken senare tyckte vi att middag vore lämpligt. Det tyckte inte Cheesecake Factory inne i stan...de hade minst 2 timmars väntetid för att få ett bord. Nej tack sa vi och gjorde ett pitstop på Ghirardelli (San Francisco-baserad chokladtillverkare) på väg tillbaka till bilen där vi fick smakprov på choklad och handlade lite. Styrkta av chokladbiten brummade vi hemåt, med en avstickare till kedjans nästa restaurang som trevligt nog ligger 10 minuter hemifrån och på vägen från SF. Å nu är vi ack så mätta. Nån efterrätt var inte att tänka på...vill man äta efterrätt där rekommenderas att åka dit enbart för det. Annars finns det ingen plats i magen. :)

Dagens chock: När jag pratade med min brorsdotter i telefon idag och hon berättade att hon ville ha en mobiltelefon, men hennes föräldrar tycker hon är för liten ännu. Det tycker inte hon, hon är ju faktiskt 6 år nu! :) Min bror sufflerade i bakgrunden att det kunde bli aktuellt när hon var 10 eller så, inte poppis. Jag berättade då hur gammal jag var när jag fick (köpte!) min första mobil...21 år. Eller 20½ om vi ska vara petiga. Responsen? "Oh my God!". *fniss*

Imorgon, eller redan nu egentligen, är det andra advent och då tänkte jag baka oss en lussebutterkaka...saffransdeg med fyllning av vit chokladtryffel och torkade tranbär. Jag gissar att det kommer bli ca hur gott som helst. Recension kommer.

Inga kommentarer: