måndag 26 december 2011

God (Annandag) Jul!


Här kommer en sen, men likväl innerlig, julhälsning från ett smältande Gävle. Här var vitt och kallt när vi anlände den 22:e, men sen har det bara blivit varmare och varmare och idag har termometern visat på +6,5 grad. Man behövde alltså inte frysa så värst när man gick på mellandagsrean.

Nu har jag dessutom fått över några av bilderna maken fotade med sin stora fina kamera till min lilla dator och kan dela med mig av dem till er. Vår gran, vår enda adventsljusstake (det svenska hemmets övriga utlokaliserades till svåger och svägerska vid flytten) och nischen i köket som ändrar karaktär lite beroende på säsong. Vassego!

Vi börjar som sagt med granen...värsta disneyvarianten med vårt svenska pynt kompletterat med glitter och polkakäppar från dollarstore'n. :)Å så fortsätter vi med adventsljusstaken vi har i vårt köksfönster, å så några tomtar förstås.


Här har vi då den däringa nischen vi var vid vår matplats, undertill finns två skåp där min kokbokssamling bor (fast några säsongsbetonade varianter får bo uppepå). Charlie Brown-granen pryder såklart sin plats och så arrangerade jag ett litet vinterlandskap som ni får kika närmare på på nästa bild. :)


Ett granljus, ett Gävlebocksljus och så det fina, fina lussetåget från julbutiken i Solvang (en dansk by inte så långt från Los Angeles av alla ställen). I brist på snö får pappersnäsdukar agera stand-in och tänk det fungerade tämligen väl. Som synes på förra bilden bor alltihop under en glaskupa, men den fick såklart plockas av för att få till ett fint foto.


Mellandagsrean ja...ganska mycket folk, ganska få fynd. Fick i allafall tag på en topp på Åhlens för halva priset, men i övrigt ingenting. Möjligen hade fyndmöjligheterna varit större på t ex Gina Tricot, men att ge sig in i den kalabaliken med köer till provrum och kassor och ja praktiskt taget fram till kläderna, det klarar jag mig utan.

Tänkte bjuda på ett recept från årets glöggfika, Chocolate-Mint Crackles, men det kommer i nästa inlägg.

God (Annandag) Jul på er! :)

Inga kommentarer: