torsdag 1 december 2011

1 december


Hej hej hallå!

December redan, tiden går fort...uppenbarligen. Vad har jag gjort då? Inte så mycket faktiskt. Först ytterligare en hormonell cirkuscykel som resulterade i att jag nu är bortplockad från allt var hormontillskott heter. Jag fick även avsluta akupunkturen efter tre sessioner istället för de tänkta tolv, behandlingen gjorde mig sämre istället för bättre. Tanken var att nålstickeriet skulle hjälpa till att balansera den västerländska pillerdieten, men i mitt fall kändes det snarare som om den förstärkte alltihop. Not so good. Jag känner fortfarande av en del bieffekter av behandlingen, men mår långsamt bättre.

Många läkarbesök har de blivit de senaste månaderna, fler än jag någonsin varit med om tidigare i mitt liv vad jag kan komma på. Sista svängen var dock hos en endokrinolog dvs en läkare som bl a pysslar med sköldkörtelfrågor och det var också anledningen till att jag fick en remiss dit. Värdena på de få prover jag tagit tidigare är bra, om än omväxlande, men symptomen finns där och nu väntar jag på ytterligare provsvar för att se om det finns något underliggande som inte riktigt är som det ska. Sköldkörtelproblem ligger i släkten så det är helt klart en möjlighet, men en som är enkelt behandlad tablettledes om så skulle vara fallet. Får se vad farbror doktorn säger.

Vad har mer hänt då? Senaste invägningen låg på 71,5 kg dvs 13,5 kg ner från startvikt. Verkar som om jag hamnat lite på en sån där berömd platå för jag har legat på samma vikt i 2-3 veckor vilket känns okej. Misstänker att Thanksgiving inte riktigt hjälpte till...otroligt god mat och sen dubbla efterrätter på det. Vi bidrog med äppelpaj (vanlig smulpaj enligt värdens önskemål) och två sorters hemgjord glass - kardemumma respektive vanilj. Riktigt gott!

Nackdelen med viktnedgången? Att kläderna faller av en... Jag har ett par skinnyjeans från Lindex som när jag skrev förra inlägget precis gick på. Nu är de mer av en baggymodell, speciellt runt låren, vilket inte är så klädsamt. Operation klädinköp har alltså inletts, om än i något mindre skala. Det är inte aktuellt att inhandla en helt ny garderob, men byxor behövdes desperat och kanske ett par toppar.

En tur till Kohl's igår resulterade dels i julklappar till brorsbarnen och dels i ett par vinterskor till mig (de jag hade gav upp förra vintern) och så byxor. Ett helt par. :) Skinny manchester, mörkt marinblå nästan svarta och med lite sammetsliknande yta. I storlek 10. Jag kan inte ens minnas när jag hade storlek 10 (motsvarar en svensk 40) senast. Det är förresten skitsvårt att välja rätt storlek bland galgarna i butikerna nu, jag har ju ingen koll längre.

Ett par kommer man ju inte så långt med så bilen fick brumma till vårt närliggande, nyöppnade H&M idag. Sååå skönt att ha en butik i närheten igen, efter att ha handlat en del där hemma i Sverige kändes det rätt tomt att inte ha någon butik närmare än 45 min bort. Nu är ju H&M rätt hippt och sånt och jag är inte det...så hipp alltså, men jag gillar deras jeans. Tyvärr har jag inte kunnat ha dem på ett tag, modellerna funkade inte riktigt på min lite fylligare kropp, men nu hoppade jag i ett par märkta 31" i midjevidd och slurp sa det och de satt precis så som jag minns att de gjorde "förr". Tyvärr fanns bootcut-varianten jag gillar bara i en ljus tvätt så den fick det bli, förhoppningsvis dyker den mörka upp igen eller så kanske jag kan hitta den i Sverige. Ett par enkla toppar fick också följa med och en skjorta + bolero hittades på Banana Republic. Nu känner jag mig rätt färdigshoppad... Några smågrejer behövs fortfarande, typ ett par långärmade bastoppar (börjar bli kallt här nu), men sånt kikar jag nog efter på Old Navy. De brukar ha bra kvalisort på sånt som tål att tvättas och tvättas och tvättas.

Huvudet har så sakteliga börjar hänga med i viktraset och kan så smått se förändringarna. Det stora eldprovet blir när vi kommer hem till Sverige och träffar släkt och vänner vi inte sett sen i juni, om de ser någon skillnad. :)

Jupp, vi åker till Sverige över jul. Flera veckor faktiskt. Ska bli skönt (och kallt!) och mysigt med svensk jul, även om vi lyckades riktigt bra med vår amerisvenska variant förra året. Skumtomtar beware, snart kommer vi och äter upp er. :)

2 kommentarer:

anki sa...

hej
mamma har hela två lådor skumtomtar som väntar.
mamma

Erika sa...

Mamma: Uj, uj...två hela lådor. Låter farligt. :)