måndag 21 mars 2011

Mrs Tråkmåns


That's me! Mrs Tråkmåns alltså, i allafall i bloggvärlden. I verkligheten är jag fortfarande ganska så lajbans, bakade mini-chokladmuffinsar med minichokladbitar i och grön frosting + grönt strössel på till St Patrick's Day-partyt vi var på i torsdags t ex. Å en stor morotskaka med piffigt spritsad citronig glasyr å morötter i marsipan på till en inflyttningsfest vi var på i lördags. Å inte fotade jag en enda av dem, smått förvirrad och glömsk är jag alltså både i blogg- och den riktiga världen, fast poppis blev allt det bakade ändå.

Jag skyller på ett huvud fullt med snor och ett bröst fyllt med vinterns tretusende luftrörsinfektion tack vare Sunny California's just nu inte så soliga, men desto mer regniga och allmänt råa väder. Kombinerat med 1- alt 2-glasfönster får man (kvinna!) en finfin hosta och annat skoj. Nu har maken dock beställt en luftavfuktare som förhoppningsvis ska äta upp allt det råa och bara lämna trevligheter kvar, vi hoppas på det. Luftrörsstrulen har åkt berg-o-dalbana i takt med gradantalet på termometern, men förkylningen är av det traditionella vår-vinter-stuket och lär väl ha gett med sig om ytterligare nån vecka eller så. Fram tills dess knarkar jag pappersnäsdukar och en och annan alvedon och håller tummarna för att slippa förra veckans dramatik när det under ett kraftigt regnoväder började låta dripp dropp från ett fönster och jo minsann, visst regnade det in. Efter att ha jagat tag på folket på leasing kontoret var dock två killar här på fem minuter och tätade och hade sig, än så länge är det torrt i allafall. :)

Annars har här typ inte hänt nånting... En tsunamivarning i countyt (efterdyningar från Japan), dock inget som påverkade vår lilla stad som ligger tillräckligt långt från kusten å sen en tornadovarning på det och som avslutning massvis med jättehagel å regn. Som sagt, Sunny California?

Jag tror jag ska ta och bädda ner mig och filosofera en stund och hoppas på att solen spricker fram genom molnen i allafall lite så att halvtrasiga jag kan gå en liten promenix. Frisk luft ska ju vara bra har jag hört.

Tjingeling på er!

2 kommentarer:

Fröken Frodig sa...

Ah vad tråkigt att vara sjuk, krya på dej.

Erika sa...

Fröken Frodig: Tråkigt är det helt klart, men nu mår jag massvis mycket bättre. Tack för på-kry'ningen. :)