söndag 14 november 2010

Från ett hem till ett annat


Imorgon tidigt tidigt sätter vi oss i taxin och brummar mot flygplatsen, sen väntar ett styck inrikesflyg till nationens huvudstad och efter det en utrikesdito till Köpenhamn. Tisdag morgon sätter vi fötterna på svensk mark och lämnar sol och 15-18 kaliforniska grader för iskalla skånevindar.

Två veckor ska vi vara hemma och det är mycket som ska fixas under tiden och en del som ska fixas innan vi kommer iväg med för den delen. Packningen är lite halvt påtänkt, men ännu inte påbörjad. Som tur är är det inga mängder med kläder och prylar som ska med och tvättade gjorde jag igår. Efter makens år av tjänsteresor där ledtiden från besked till resa ibland varit kort har jag väl på något vis utvecklat lite packningsskills, även om jag fortfarande jobbar med att inte ta med för mycket kläder...den biten är nog svårast tror jag. De senaste gångerna vi rest har det nästan känts som att vi nog måste ha glömt något, packningen gick för lätt, men nä då, hittills har det mesta följt med precis som det ska. Förutom de fiffiga tvättpåsarna vi har från Reisenthel...de lyckas jag nästan alltid glömma, men de är ju heller inget man står och faller med. Den här packningsomgången är julklapparna viktigast att få med, men risken att vi skulle glömma dem känns liten.

Några beställningar har vi fått från utlandssvenskar häröver som saknar vissa saker hemifrån så vi får se vad som får plats när vi beger oss tillbaka hit igen. Jag ska i varje fall bunkra upp med kokosprickar, skumtomtar och julmustextrakt (Sodastreams smakar precis som Apotekarnes) och maken lär vilja fylla på sitt lakritsförråd. Å så får nog några svenska inredningstidningar följa med, de amerikanska är bra på många vis, men ibland känns det trevligt med ett svenskt perspektiv.

Bloggen kommer uppdateras om tid finnes, men eftersom schemat är mer än späckat varnar jag redan nu för att det kan tänkas bli två veckors stiltje. Reserapport utlovas när vi är tillbaka i staterna igen om inte annat.

See Ya L8er!

3 kommentarer:

Johanna sa...

Välkommen hem till Sverige säger jag då! Och om ni skulle ha en kvart eller två över, så hör av er, ni är alltid välkomna till oss! :) Så får ni se en något större Arvid, och en något större Johanna. Freddan är dock sig lik! ;) Kram!

anna of sweden sa...

Ha en riktigt fin resa hem.

Skumtomtar ... åh ... hoppas att IKEA kommer att sälja sådana i år också ...

Erika sa...

Johanna: Ja, jag hoppas verkligen att vi hinner träffas, vi är i era trakter nästa helg om allt går som det ska. Får komma och klappa lite på magen innan lill*n kommer ut. :)

Anna: Tack, resan gick bra, men attans vad kallt det var i Skåneland. Visste inte att IKEA sålde skumtomtar, bäst att bunkra upp här för säkerhets skull. :)