onsdag 20 oktober 2010

Da vördikt


Så där...nu är det första mötet med amerikansk sjukvård avklarat (igår em om vi ska vara petiga). Jag kan lugna alla med att jag förutom att vara sjuk mår bra. :) Min dumma förkylning börjar äntligen vända och farbror doktorn (en mycket lugnande trevlig prick) kunde inte hitta några tecken på lunginflammation eller andra hemskheter. *puh* Ett par dagars vila till och lite receptfria piller som ska lindra symptomen och sen bör jag vara så gott som ny.

Det där med receptfria piller är helt klart en historia för sig...ett ordinärt svenskt apotek har inte en suck gentemot min lokala CVS Pharmacy (öppet 24/7 åf kårse). Här finns allt från mensskydd och schampoo till ungefär alla receptfria läkemedel man kan tänka sig plus motsvarande receptbelagda och för riktigt svåra situationer - choklad. :) De säljer även vin/sprit och en del i mat/snacksväg, men å andra sidan har den lokala mataffären Safeway öppet dygnet runt den med så om du känner för att storhandla halv tre på natten när det är ungefär inga kunder i butken går det också bra så länge man klarar sig utan den manuella delin/bröddisken/charken för de har nog inte öppet då...tror jag.

Tabletterna jag blev tipsad om verkar i varje fall hjälpa och jag känner mig betydligt piggare idag vilket känns bra efter de här två veckornas hostande och hackande. Å imorgon åker vi på mysweekend en bit söderut i Kalifornien - stay tuned for foton och reserapport.

Inga kommentarer: