onsdag 24 mars 2010

Läget just nu...


Nu börjar det röra på sig... Lägenhet är fixad, bil beställd, distanskurs registrerad å flygbiljett bokad. I början av nästa vecka besöker vi hufvudstaden för visumintervju och om allt går väl sitter vi på ett flyg till staterna om si så där tre veckor.

Kursen jag ska läsa via Umeå Universitet är Idéhistoria: Upplysning och Romantik å till sommaren blir det motsvarande men om den tekniska utvecklingen. Jag gillar historia och är fast besluten att bara läsa sånt som känns roligt och meningsfullt. Risken är nog stor annars att det inte blir så mycket med läseriet och då får man inget studiebidrag och då blir man av med sina hårt intjänade SGI-poäng (SGI = SjukpenningGrundande Inkomst) och det är ju inge bra. Så...historia it is. Om inte annat bör man ju kunna fylla på sin allmänbildning rätt rejält.

Mitt i den här vårvintern är det också dags att söka till höstens utbildningar och där har jag inte riktigt bestämt mig ännu, men Nätgemenskaper ligger bra till. Facebook, bloggar, twitter och andra sociala medier...hur hamnade vi här och hur har samhället förändrats på grund av dem. För någon som mer eller mindre andas bloggar känns det som en spännande kurs. Att jag kommer bo mitt i smeten där mycket av allt det här startade (Silicon Valley alltså) blir lixom ett plus.

Det stora kruxet nu är såklart, som alltid vid resor, hur man ska få med sig allt. Även om garderoben genomgått en ganska så osentimental rensning är det ändå mycket som ska med. Allt från datorer till sandaler till en liten dalahäst. Men, men...det ger sig nog...det finns ju inte mer plats i väskorna för att man grubblar. Å jag har hört att de har butiker i staterna också...helt säker är jag såklart inte, men ryktet säger att det är så. ;)

När väl jobberiet är över (9 april är min sista dag) kan ni nog se fram emot lite mer frekvent bloggande härifrån och sen får ni såklart hänga med på äventyret på andra sidan pölen också. För det vill ni väl?

Inga kommentarer: