tisdag 3 november 2009

Vardagsreflektioner


Sitter på bussen hem och passade på att lägga beslag på ett av fyra-sätena eftersom det ändå var så gott om plats. Det är alltid lika roligt att observera vilken makt man plötsligt får bara genom att välja "rätt" plats. Alla andra som gått på har gladeligen valt andra platser än de precis jämte mig och så som svensk sed påbjuder väljer man ett tomt säte om man reser själv och sätter sig jämte sin vän/familjemedlem om man är ackompanjerad av en sådan.

Mången är resorna när jag kunnat vräka mig över fyra säten under färden mellan städerna. Å det är först när alla andra dubbelsäten är upptagna av en person som någon dristar sig till att joina mig i mitt bussliga kungarike.

Idag regerar jag mitt fyrsätiga kunga (drottning?) rike ensam och fortsätter så min färd i natten med busschauffören, som idag heter Karl-Petter vilket han meddelade över högtalarna, bakom ratten. Ytterligare en bussfärd väntar, får se om jag får resa under kunglig flagg även där eller om det blir till att underordna sig övermakten...

Inga kommentarer: