måndag 2 november 2009

Kanal 5 goes Ullared


Jag har spenderat många timmar på Ge-Kå's under min uppväxt, haft mången Ullaredsinköpt strumpa på foten och dränkt min lekamen i Date från samma ställe. Nu var det många år sedan en parfym med piffiga tjejnamn (tänk Pamela eller Natalie) kom i närheten av mig och på tok för lång tid sedan jag kom i närheten av Ge-Kå's, men jag kan inte annat än att älska 5:ans dokumentärserie. Jag spenderade en stor del av tiden ivrigt spanande bland ansiktena för att se om där dök upp någon känning...jag är uppvuxen inte allt för många mil från det gula jättevaruhuset så chansen hade varit ganska stor, men nope...ingen träff denna gång. Det är ju dock fem avsnitt kvar och enligt mamma söker de efter villiga intervjuoffer inför nästa säsong så det verkar bli fler tillfällen.

För den som blev avskräckt efter den campande storshoppande familjens framfart kan jag lugna er med att det inte nödvändigtvis är en bild av medelbesökaren. Men å andra sidan är det svårt att "bara handla lite" när man väl är där. Lite schampo, ett gäng fryspåsar, nåt sällskapsspel och lite julklappar och vips är notan uppe i 1500 spänn.

Min kära make uppskattar inte kundvagnsrallyt så mycket och är därför väldigt svårflörtad när det gäller Ge-Kå's-besök och det är nog den största anledningen till att vi inte varit där på ett par år. Tidigare kunde jag locka iväg honom med löfte om ett långt besök på NetOnNet, men sedan de öppnade en butik betydligt närmare vårt hem funkar det inte så bra längre.

Å just det ja... Om någon undrar om folk verkligen står i såna där långa köer för att komma in i butiken, så jo...det gör man. Jag har stått där vid sju-snåret på morgonen, i regn och väntat på att dörrarna ska öppnas. Å there's no business like que business...självklart säljs det paraplyer till köande kunder när regnmolnen tornar upp sig. Å för att chocka er ytterligare innan jag rundar av kan jag berätta att det även köas utanför utgången, men då för att kundvagnarna tagit slut och man därför får höra sig för med de som kommer ut om de shoppat klart eller ej och om så är fallet följer man dem till bilen, låter dem packa ut och så lämnar man över en femma eller tia, beroende på vad som sitter i vagnen. Å sen är det bar å shopp. :)

4 kommentarer:

Fröken Frodig sa...

Har precis som du bott rätt nära Ge-kås (och gör det fortfarande) och har även jobbat där ett ögonblick i mitt liv. Folk är helt galna! Det är precis som alla normala regler om hyfs är "out the window" när man kommer innanför Ullaredsskyltarna. Sen tar dom ut all frustration på dom som sitter i kassan... sista hindret innan dom kan komma ut ur varuhuset.

Erika sa...

Fröken Frodig: Oh...då kanske vi har sprungit förbi varandra nån gång bland alla klädkaruseller och fyndkorgar. :) Men du har rätt, när man väl har passerat larmbågarna vid ingången är det djungelns lag som gäller och inga smalben går säkra för kundvagnar framförda av damer och herrar med lågpris i blick. :)

Johanna sa...

Men Erika!! Vad är det jag läser, inte varit på Gekås på flera år! Jag är ju där titt som tätt, alltid behöver man något! :) Speciellt tvättlappar och annat smått och gott till Arvid. Men vilka stjärnor dom hittat till tv-programmet ja! haha... den serien måste vi helt klart följa! :)

Erika sa...

Johanna: När jag bodde där uppe var jag ju oxå där titt som tätt. Å du måste väl ändå hålla med om att du har en liten fördel gentemot mig...föräldraledig och typ en halvtimmes resväg mot mina två timmar och heltidsjobb. :) Välkommen hit förresten. Kram!