fredag 21 juni 2013

Läget...


Hej på er!

Slänger in ett litet livstecken, det lär dröja något innan några "riktiga" inlägg dyker upp...

Skolboksexemplen på nyfödingar säger att såna här små sover 16-18 h/dygn och ammar i genomsnitt vid åtta tillfällen. Nu är vår nyföding ju bara dryga 2 veckor gammal och därmed inte läskunnig ännu vilket kanske förklarar hans resonemang. Här tycker vi (läs: bebis) att den omvända ordningen är betydligt trevligare, dvs äta 16-18 h/dygn och slumra vid åtta tillfällen vilka varierar mellan fem minuter i famnen efter amning till ett par timmar nattetid i vagnen alt på mamma. Vi (läs: jag) jobbar på att vända den här trender, men det går så klart inte så fort.

I övrigt är jag tacksam för att maken jobbat hemma större delen av den här veckan, det är klart skönare att ha ytterligare en vuxen i huset att luta sig på när sömnbristen känns för svår. Lillkillen hade gått upp sina tappade gram och lagt på sig några extra vid tisdagens läkarbesök (så till den grad att vår barnläkare undrade om jag gav tillägg, men nä...dygnet-runt-amning har visst den effekten). Å jag vågade mig på att ställa mig på vågen här hemma och konstaterade att jag verkligen håller på att bli uppäten. Minus
10 kg på två veckor, trots mjölkstinna bröst. Hälften är såklart bebis, moderkaka å fostervatten, men resten är svaret på varför energinivån inte direkt är på topp. Får väl försöka klämma i mig lite fler kalorier antar jag, men det är inte alltid det lättaste. Å då har jag ändå stödätit såväl gräddtårta som kladdkaka, glass å choklad den senaste tiden pga födelsedagsfirande å restätning.

Amerikanskt personnummer är fixat å passansökan inlämnad. Här ska även spädbarn ha foto, men det är okej att ta dem själv så länge de uppfyller kraven. Det var inte helt lätt, men vi fick till något som verkar vara okej i varje fall. Nu ska det processas, å vi ska ansöka om samordningsnummer på konsulatet så han registreras som svensk medborgare också och kan få ut sitt svenska pass vid nästa besök hemma. Väry international typ.

Nu ska jag se om den mjölkdruckna herrn i min famn vill sova lite på riktigt eller om han bara tar sig en paus i snapsandet. :)

Glad Midsommar på er!

6 kommentarer:

Emelie sa...

Glad Midsommar! Heja er!

Sara sa...

Glad midsommar - här är helgen slut nu och det är mulet som sig bör när det är svensk sommar ;)

Librarybeth sa...

Gratulerar vill jag passa på att säga också!

Akan-Kakan sa...

Men ååh, GRATTIS!!
Hoppas lillens mat- och sömnvanor hunnit stabilisera sig lite nu. Man blir ju ganska knäpp av sömnbristen. (Min Lillkille åt var 20:e minut de första veckorna, så jag vet precis vad det kan göra med hjärnan...)

Lovisa sa...

Ja, grattis!

Anonym sa...

Vi har väntat i 5 år nu, när kommer de riktiga inläggen?