onsdag 24 april 2013

Baby shower #1


I måndags gick baby shower nr 1 av stapeln. Det var min yogagrupp som höll i tyglarna och tillsammans med ett gäng hurtiga damer i åldern 65+ åts det lunchbuffé hemma hos en av dem. Det pratades om allt mellan himmel och jord, som vanligt, och det var kul att träffa alla igen då jag ju inte kunnat delta i yogan på ett par månader pga mitt träningsförbud. Det är som sagt pigga damer det här, så långt från tanter man kan komma. De paddlar kajak å hike'ar på helgerna, när de inte pysslar med trädgårdar och barnbarn, dricker vin till måndagslunchen och använder smart phones...att se dem utbyta tips om appar och ställa knasroliga frågor till "Siri" ger hopp om framtiden. :)

Jag fick en fantastiskt fin tibetansk sjungande skål som, när man lärt sig få fram ljudet rätt, används vid meditering och just den här är ljudsynkad med det 6:e chakra't som även kallas det tredje, allseende ögat. Förutom yogan har jag ju gått på meditationsövningar på mitt gym och då används just tibetanska sjungande skålar som en del i avslappningen och för att hjälpa till att rensa tankarna. På YouTube finns videoklipp om hur de används om någon är intresserad av att veta mer.

Från en av damerna kom en extra gåva, ett babytäcke hon själv sytt då en av hennes hobbies är lapptäcken. Fantastiskt fint i blå toner med Tigger på framsidan och ett tyg i vitt och pastell som baksida. Den här bebisen är, som ni hör, redan bortskämd. :)

Annars då? Onsdag = läkarbesök. Allt ser fortsatt bra ut, vi sprang på en kompis i väntrummet och vikten fortsätter uppåt...snart är magen i vägen på vågen. :) Vi har haft värmebölja i början av veckan, runt 30 grader i måndags. Inge kul när benen svullnar och energin går i botten pga hettan. Framåt natten svalnade det dock lite och nu har termometern landat på strax över 20 vilket är bra mycket behagligare.

Förberedelserna inför baby shower nr 2 är i full gång. Det blir litet, enkelt och förhoppningsvis trevligt. Å hemma hos oss vilket är väldigt oortodoxt och i vissa kretsar nästintill oförskämt. Fem vänner å så jag, téparty och goda bakverk. Lite pyssel ska vi hinna med, men inga lekar av typen gissa magens omfång å gissa bajset (olika smälta chokladbitar i blöjor å så får man gissa vilken godis det är) som är så vanliga på dessa tillställningar, men som jag inte alls är förjust i. Vi ska fika gott, prata strunt och stryka på lite applikationer på bodysar till bebisen och det tror jag blir alldeles lagom. Ingen traditionell amerikansk shower, men så är jag ju inte amerikan heller. :)

Nu middag...pasta m köttfärssås från frysen. Lagom avancerat. :)

1 kommentar:

Emelie sa...

Roligt att läsa om dina slutspurtsgöromål, helt klart annorlunda och spännande.
Även om tillställningen verkar allt vanligare här också.
Härlig vårdag här! kram