onsdag 20 mars 2013

Tappade sugar å cupcakes...


Suck å dubbelsuck... Nu har jag rensat bort ett par hundra spamkommentarer och slagit på ordverifieringen, sorry. Det är störigt, jag vet, men nödvändigt...börjar bli trött på att mailen plingar  20-25 gånger om dan med finfina erbjudanden om t ex Viagra. :P

Jag skrev delar av det här inlägget häromdagen, men min mobilapp krånglade och lyckades aldrig ladda upp texten å bilden vilket gjorde att jag tappade sugen lite.

Förutom tappade sugar skrev jag lite om vår St Patrick's Day-fika som vi bjöd lite kompisar på i söndags. Det firas väl knappt alls i Sverige, utom möjligen på lite pubar här och var, men häröver är det en rätt stor grej. Mycket grönt, party-party och såklart irländsk öl (alt valfri öl i grön flaska). Vi hoppade partyt och ölandet, men bjöd på lite cupcakes...såna häringa:


De bestod av chokladkaka med nutella- och chokladganache på, täckta med kokos cream cheese frosting och doppade i kokosflingor. Dekorationerna är en enkel regnbåge (printad från internet, utklippt och fasttejpad på en tandpetare) å så en Rolo-godis (typ Center) i guldpapper som fick symbolisera krukan med guld vid regnbågens slut. Very St Patrick's Day-igt typ. :) Kakan var som vanligt god då det var mitt standardrecept å frostingen gick inte av för hackor, dock försvann ganachen lite (även om den var riktigt mumsig den med) så nästa gång kommer jag nog antingen fylla cupcakesen med ganachen alt skippa den helt  och röra ner lite chokladbitar i kaksmeten istället.

Annars då? Spjälsäng, skötbord, madrass å lite annat smått och gott är inhandlat och under påsken ska allt upp är det tänkt (å gästrummets dubbelsäng monteras ner och transporteras till förrådet). Jag växer, 27 lbs/ca 12 kg upp enligt dagens (onsdag) läkarbesök, och magen likaså...den mätte klockrena 30 cm i v 30+2 som jag befinner mig i nu. Bebisen har fått smak för snickers så de försöker jag begränsa till nån då och då och hoppas att suget ger sig när han kikar ut. Det buffas mycket, numera helst nattetid så sömnen är sådär...ganska pigg idag dock då jag faktiskt fick sova i princip hela natten. Nästnästa vecka vankas det tillväxtultraljud och sen blir det till att besöka farbror doktorn varje vecka för kontroll att hyresgästen växer som han ska, just nu ser dock allt finfint ut. :)

Baby shower x 2 är inbokade, 22:e april blir håller yogadamerna i trådarna och den 28:e är det jag själv och mina kompisar häröver som anordnar lite tesalong och pysslar lite bebissaker. Ska nog bli bra. Ska bara få iväg inbjudningarna imorgon oxå...

Nu ska jag och magen vila lite efter läkarbesök och shopping (mest mat å sånt) å sen kanske fortsätta lite smått med påskpyntandet. Bara 1½ vecka kvar, galet vad tiden går fort just nu. :)

Inga kommentarer: