fredag 15 februari 2013

Smidigt värre!


En sak som är väldigt bra häröver, och som jag säkert skrivit om innan, är returrätten i butiker. Det är så himla smidigt!

I Sverige är ju returrätten oftast en vecka-10 dagar (även om en del kedjor börjat utöka tiden), kvitto krävs å du ska helst inte ha plockat upp den ur kassen för att rätten ska gälla.

Med undantag för mindre boutiquer är returrätten här i princip alltid minst 30 dagar, väldigt ofta 90. Jag har hittills aldrig fått en retur ifrågasatt och nu slipper man dessutom kvittot på allt fler ställen utan de drar ens betalkort å så hittar datorn köpet.

Min mest extrema retur var en klänning jag köpte på rea som jag behövde något mer till, typ ett skärp å ev en kofta. Tiden gick, jag hittade aldrig de där rätta accessoarerna så den blev hängande och lite bortglömd å sen gick jag ner 20+ kg vilket resulterade i att klänningen blev för stor. Lapparna var kvar så jag traskade iväg till butiken för att se vad de kunde göra. Jag hade inget kvitto å plagget var köpt ett år eller så tidigare. Swipe, swipe på kortet å vips hade jag pengarna tillbaka. Möcket trevligt! Sånt gillar jag. :)

En annan sak som jag gillar är att det är fredag å att maken därmed är ledig två dagar. Å att bilbarnstol/vagn-paketet är skeppat plus att jag fick ner priset lite ytterligare är inte helt fel det heller. :)

Trevlig helg på er!

2 kommentarer:

yllet sa...

Det låter verkligen smidigt!!

Erika sa...

yllet: Japp! :)