onsdag 20 februari 2013

Godkänt!


Jippie! Jag klarade glukosbelastningen! Gjorde den i förra veckan, på Alla Hjärtans Dag minsann, å på läkarbesöket idag fick jag veta att jag låg på normalvärde. Väldigt trevligt. Det innebär att jag slipper det fastande 3-timmarsprovet då de drar blod flera gånger om. Det första, 1-timmarsprovet, som är obligatoriskt här (iaf i Kalifornien) tas utan att man behöver fasta utan man får dricka den härligt knallorangea sockerlösningen hemma å sen infinna sig på labbet 40 min senare för blodprov exakt en timme efter man druckit klart. Så länge den var iskall gick det hyfsat lätt att svepa i sig apelsindrycken, men jag är rätt glad att jag slipper göra om det. :)

Blev ett ultraljud också då vi fick välja mellan det å dopplern (som man bara kan höra hjärtljuden med) och han har växt till sig rätt bra. Trevligt att få svart på vitt (grått?) att det händer saker inne i magen å att det inte bara jag själv som orsakat det växande midjemåttet.

Vi trodde, eller hoppades, på att våren var på intåg här efter den soliga helgen, men vädergudarna ville annorlunda. Igår fick vi uppleva såväl ösregn (rätt vanligt så här års) å hagel (väldigt ovanligt oavsett årstid) å idag var det svala 10+ på väg till farbror doktorn. Förhoppningsvis bestämmer de sig snart så man vet om det är yllejackan som gäller eller om det går att göra ett mer långtidsbyte till en tunnare vårvariant. :)

Håll gärna tummarna för mig förresten då jag tävlar om en BabyBjörn One bärsele på bloggen http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar. Den släpps i Sverige och Tyskland den 1 mars, men här över först i oktober och det känns lite sent. En smidig variant som går att använda från nyfödd (minsta vikt 3,5 kg tror jag det var) upp till 15 kg, både på mage å rygg allt eftersom barnet växer. Tävlingen har precis avslutats å nu hoppas jag vara en av tre vinnare när de presenteras. *håller tummarna för mig själv*

Hej så länge!

3 kommentarer:

mis(s)match sa...

Goda nyheter! Tycker förrsten att +10 är alldeles godkänd....
Minns från förra året att jag kunde gå i öppna skor minnsann!

Josephine sa...

hej, såg din kommentar hos Sara om att köpa babykläder; köp second hand! det fullkomligt dräller ju av baby och barnkläder hos alla dessa second hand affärer! om man vill kan man färja om, eller sy på applikationer eller spetsar eller knappar eller vad man nu vill, men köpa nytt behövs verkligen inte. :-)

Erika sa...

MissMatch: Jo, jag minns det med. Själv körde jag ju på yllejacka, sjal och vantar...man vänjer sig vid nya temperaturer rätt snabbt. :)

Josephine: Ja, var och en gör ju som de själva vill. :) Här blir det nog en blandning mellan arvegods och nyinköp.