lördag 9 oktober 2010

Funderingar en lördag


Det börjar gå mot kväll här i förorten och dagen har varit hyfsat händelselös än så länge. Månatliga krämpor har lett till vila (som visst övergick i sömn *oops*), en varm dusch och nu sitter jag och inhalerar m&m's i väntan på att de små vita pillren ska kicka in. Ute skiner solen ett par timmar till och min årstidsinställda hjärna har fortfarande lite svårt att förstå att jo det är mitten av oktober fastän det fortfarande är ljust kvart-över-fyra och temperaturen enligt vår vän Google ligger runt 25 grader. Kanske kommer jag ångra de tankarna om en månad eller så när den beryktade regnperioden tar sitt grepp om bukten och enligt ryktet är det då grått, grått och vått som fyller dagarna.

Mina dagar än så länge fylls av plockande, städ, tvätt och matlagning, vila, lite plugg ibland och så har jag kommit igång med min träning. Det krävdes si så där fem månader och ett par av dem med outnyttjat gymmedlemsskap innan det blev av, men nu är jag där. Tre gånger i veckan trampar jag de 10 minutrarna till det lilla lilla gymmet som ändå har allt det där jag behöver inkl ett pass med en personlig tränare för att få till ett program för mig att följa. Bortsett från en ilsken förkylning som maken så snällt delade med sig av i förra veckan har jag troget gått dit och även om det bara innebär 1½ veckas träning än så länge har det inte känts svårt eller motigt att ta sig iväg. På måndag bär det av igen och förhoppningsvis låter basseluskerna mig jobba en längre period denna gång.

I förrförra veckan hade jag förresten ett sånt där hemmafru-moment, ett sånt när det kändes nästan patetiskt desperate housewife'sigt. Torsdag startade med hemmafrufrukost med några av mina likaså hemmavarande vänner här över, mat; solsken och ivriga diskussioner fyllde några timmar av mitt liv och efter det stack jag och en av tjejerna och shoppade och åt en sen lunch vilket tog ungefär resten av dagen. På fredagen väntade pass med personlig tränare på gymmet och även om damen i fråga är si så där tre äpplen hög och ser allmänt ofarlig ut kan jag meddela att det där med att gå och främst i trappor inte var så hett dagen efter...aj är väl det minsta man kan säga. Dessa dagar var inte på något vis representativa för mitt liv här och tur är nog det, för den typen av happenings vareviga dag hade jag aldrig orkat med...sviterna av sjukskrivningen kräver fortfarande mycket lugn och ro, men det är trevligt med små nedslag i "den världen" emellanåt. :)

Annars ägnar jag en del av min vakna tid på att fundera lite... På var vi ska bo, på vad jag ska bli när jag blir stor, på vilken typ av vinterjacka som är lämplig (ja alla funderingar behöver inte vara så djupa) och på vad jag ska plugga till våren (detta hänger inte nödvändigtvis ihop med frågan om vad jag ska bli när jag blir stor).

Just nu läser jag en översiktskurs i arkeologi, ämnet är intressant, men jag kan inte riktigt säga att det har fångat mig. Får se hur första tentan i början av november går, håll tummarna för mig är ni snälla. Dock tror jag att jag hittat "min" kurs till våren...även denna på Umeå Universitet som heter Livets molekyler och är en grundläggande kurs i cellbiologi och biokemi och den verkar riktigt intressant. Den delen av naturvetenskapen har alltid intresserat mig och föga förvånande fick jag bra mycket bättre betyg på den delen av kursen i skolan som behandlade genetik och celluppbyggnader än den andra där man skulle studera myror under stenar. Kursen har tyvärr inte platsgaranti så jag måste backa upp med ytterligare ett val, men eftersom det fortfarande går att efteranmäla sig till höstens kurs som började v 35 har jag gott hopp om att få komma in. Frida, du som är bevandrad i ämnet, kan det vara en bra kurs tror du?

Tabletterna har börjat verka och det är dags för mig att ta tag i mitt liv och åka med maken bort till Costco för lite diverse inköp såsom yoghurt och förmodligen en hårddisk...det är överlag väldigt få saker man inte kan hitta i denna gigantiska butik. :)

Jag återkommer, en av mina planer efter att ha kommit igång med träningen (check!) var just att ta tag i bloggen igen och jag har en hel del foton liggande i telefonen som vill komma ut och visa upp sig....bland annat bevis på vad man kan använda ett litet, litet amerikanskt kök till...svaret stavas "bakning"...

4 kommentarer:

Frida sa...

Kul med en uppdatering från dig. Om kursen är bra upplagd är den säkert kul, men jag är ju lite partisk och tycker de ämnena är de roligaste av alla ;-)

Erika sa...

Frida: Jag har inte hittat jättemycket info om kursen, tror inte den gått så länge, men i utvärderingen fick den överlag rätt höga betyg. Samma med kursboken. Det som känns mest lurigt är nog laborationerna som sker på distans, men det ger väl sig. :)

Livet runt 30...5 sa...

Jag lever också hemmafruliv men inte lika lyxigt som att få fokusera på mig, snarare på två små. Och då är det inte alltid lika roligt. Fast jag måste intala mig att det är ett privilegium och se till att njuta av de stunder som kan njutas.

Erika sa...

Livet runt 30...5: Nu är det väl kanske inte så lyxigt alla gånger, men definitivt en välbehövlig paus från ekorrhjulet. Jag kan förstå att hemmalivet med två små ibland känns tungt, men ryktet säger att man glömmer de jobbiga stunderna fort och mest minns de mysiga så vi får hoppas på det. Med lite tur får jag möjlighet att ta del av den typen av hemmafruliv någon gång i framtiden också. :)