tisdag 1 juni 2010

1 juni 2002


Idag firar vi bröllopsdag, maken och jag. Åtta år har gått sedan kyrkportarna öppnades och vi sa ja till varandra inför en hel massa människor en solig dag i juni. Mycket har hänt på de där åren, vi har bytt jobb ett par gånger, köpt hus och rest en del som t ex vår lite längre tripp till staterna där vi är just nu.

Solen skiner även idag och i kylen står en alldeles egen-ihopknåpad tårta av samma sort som den vi åt för alla de där år sedan med familj och vänner. Operatårta kallas den i mammas gamla "Sju sorters kakor", i mina två upplagor finns den inte längre med, men den lever vidare ändå på en handskriven lapp i min småtrasiga skrivhäfte där jag samlat recept lite av och till genom åren. Just den här varianten av operatårta (det verkar finnas en hel massa olika) är som en prinsesstårta, men med chokladpudding och grädde mellan bottnarna och vit marsipan ovanpå. Den låter sötsliskig, men smakar inte alls så utan bara vidunderligt gott.

Chokladpuddingen importerade vi när vi flyttade över, Ekströms pulvervariant såklart, och resten av ingredienserna har vi hittat på plats. Marsipanen fick vi höra var svår att jobba med och praktiskt taget omöjlig att kavla, men jag måste ha haft tur för den var ungefär som den hemma. Det tar ju lite tid att kavla marsipan, men mellan plastfolie går det ganska lätt och med den silikonkavel jag fick låna av våra vänner i lägenheten intill gick det som en dans...tror jag får införskaffa en sån jag också.

Nu är det bara att invänta maken som ska pallra sig hem från jobbet och sen blir det tårtkalas om än av mindre slag. Sommaren verkar ha landat även på den här sidan pölen och till helgen ska gästrummet förvandlas från kartongförråd till beboeligt näste då vi om en dryg vecka väntar våra första besökare. Efter det fyller maken år och sen är det vips midsommar. Tiden går som bekant fort när man har roligt och banne mig om den inte går minst lika fort när man har tråkigt...i allafall ibland.

Jag ska ta tag i sista svängen inför sluttentan som ska vara inlämnad på söndag och sen kan jag andas i några minuter innan nästa kurs drar igång dagen därpå. Trevlig fortsatt tisdag (eller onsdag beroende på var ni är) på er!

Inga kommentarer: